Selain Kentut, Main Facebook dan WA Berpotensi Membatalkan Puasa

10

HIBURAN – Hari pertama puasa, disambut dengan bergembira. Kehangatan di grup-grup WA membahas banyak hal tentang puasa. Dari mulai serius sampai bercanda. Termasuk kiriman yang bisa merenggangkan urat syaraf.

Saurna mah aya tujuh rupa anu matak ngabatalkeun kana puasa, nyaeta :

1. DIUK
Diuk di warung Padang tuluy mesen rendang, belewek dihuapkeun eta nu matak ngabatalkeun kana puasa. Diukna ngan ukur ngobrol tuluy pesen téh manis éta gé sarua batal puasana

2. LUMPAT
Lumpat tarik pisan ngajugjug warteg tuluy pesen téh botol langsung disuruput éta matak ngabatalkeun puasa. Komo bari tuluy pesen mie rebus mah.

3. NGALUNGKEUN DUIT KENCRING
Ngalungkeun duit kencring bisa ngabatalkeun puasa lamun pas dialungkeun ditéwak ku tukang céndol, tuluy ditukeuran ku és céndol sagelas terus diuyup

4. SURA-SEURI
Sura-seuri gé matak ngabatalkeun puasa lamun sura-seurina sanggeus nginum Coca cola,tuluy ngaleguk Sprite atawa Fanta.

5. NGALAMUN
Ngalamun bisa ngabatalkeun puasa lamun ngalamuna dibarengan ku ngebul haseup rokok tina baham.

6. MAEN FACEBOOK atawa WA
Maen Facebook atawa WA an ogé matak ngabatalkeun puasa lamun gigireun aya cikopi jeung goréng pisang haneut kénéh ditambah sabungkus rokok,tuluy diopi.

7. HITUT
Hitut dijero cai bari teuleum terus ngaregot caina,…atawa hitut sanggeus ngadahar kulub hui bisa dikatagorikeun ngabatalkeun kana puasa, hitutna waé bisa ngabatalkeun wudlu, komo mun bari ngadahar kulub hui mah, pasti batal puasana. (Diviralkan jejaring WA)

Diskusikan di Facebook